10% korting op bestellingen van boven de €50 (exclusief BTW en verzendkosten). Code: YELLOW24    00 dagen 00 uren 00 minuten 00

Over ons

Enveseur, S.L. is een familiebedrijf dat een breed assortiment enveloppen en postverpakkingen distribueert met een assortiment van meer dan 2300 producten. Het begon rond 1998 in het Verenigd Koninkrijk met de oprichting van Madison Commercial, Ltd.

Momenteel is de belangrijkste uitvalsbasis Vilafranca del Penedés bij Barcelona (Spanje) waar alle zendingen naar de Europese Unie worden voorbereid. Om de levertijden in Oost-Europa te verkorten, is in Noord-Slowakije een modern magazijn geopend als nieuw operationeel centrum.

Een geconsolideerde zakelijke relatie met 's werelds grootste fabrikanten van papieren, kartonnen en plastic enveloppen, zowel Aziatisch als Europees. Wij bieden een veelheid aan stijlen, maten en kleuren aan, waarvan er veel speciaal zijn gemaakt volgens de eisen van Enveseur.

Vandaag de dag hebben we meer dan 1 miljoen klanten bediend en zijn we digitaal aanwezig in 19 Europese landen. Dit is mogelijk dankzij een multicultureel team van meer dan 40 professionals die het bedrijf helpen om aan alle eisen van de klant te voldoen.

Het profiel van de klanten is zowel B2B als B2C, van kantoorboekhandels, reclame,- en evenementenbureas tot grote bedrijven die hun producten en diensten promoten onder hun commerciële merk, maar ook particulieren voor speciale aangelegenheden zoals bruiloften, felicitaties, communies... Tot slot wordt een snelle gepersonaliseerde drukservice aangeboden vanaf voor zowel bedrijven als particulieren en op maat gemaakte verpakkingen voorgrotere hoeveelheden.

Wij zijn toegewijd aan effectieve gelijkheid tussen vrouwen en mannen

Enveseur, S.L. verklaart zich vastberaden zich in te zetten voor het opstellen en ontwikkelen van beleid dat gelijke behandeling en kansen voor vrouwen en mannen integreert, zonder direct of indirect te discrimineren op grond van geslacht, en voor het bevorderen en aanmoedigen van maatregelen om werkelijke gelijkheid binnen onze organisatie te bereiken, waarbij gelijke kansen voor vrouwen en mannen een strategisch principe is van ons bedrijfs- en personeelsbeleid, in overeenstemming met de definitie van dit principe zoals vastgelegd in de organieke wet 3/2007 van 22 maart voor daadwerkelijke gelijkheid tussen vrouwen en mannen.

We accepteren en passen het principe van gelijke kansen voor vrouwen en mannen toe op alle gebieden, van werving tot promotie, inclusief loonbeleid, training, werk- en arbeidsomstandigheden, gezondheid op het werk, werktijden en de balans tussen werk en privéleven.

De bovengenoemde principes worden uitgevoerd door het bevorderen van maatregelen voor gelijkheid en door de implementatie van een Gelijkheidsplan dat een verbetering van ons managementsysteem en de garantie van een interne structuur zonder discriminatie op grond van geslacht inhoudt. Met als doel bij te dragen aan de vooruitgang naar een maatschappij waarin gelijkheid effectief en reëel is.

We hebben ook een plan om intimidatie op het werk op grond van geslacht, homofobie of ras te voorkomen.